Wil je meer weten? Neem contact op via danizen.deroo@gmail.com
//Mag IK er Écht helemaal Zijn?

Mag IK er Écht helemaal Zijn?

Deze vraag blijft de afgelopen week door mijn gedachten heen gaan.
Mag dat écht? Helemaal? Het kleine meisje in mij heeft namelijk al een tijd het gevoel alsof ze op schoolreisje gaat. Een nieuw pad gaat bewandelen. Ze staat enorm te popelen, is ‘exited’ om dat pad te gaan bewandelen en aan de andere kant vindt ze het reuze spannend, bang om weer afgekeurd te worden. Maar ohhh, wat is ze er klaar voor…..

Ze mocht er vaak niet zijn. Te driftig, te gevoelig, te empathisch, te jaloers, te angstig of te fantasierijk. Afgelopen nacht in een heldere droom ontving ik mooie symboliek. Ze was op haar slaapkamer opgesloten in haar kledingkast. Deze stond op een kiertje en ik mocht haar zien. Ze was aan het spelen in de kast met haar ‘levende’ knuffels, in haar eigen wereldje.

Terwijl ik naar haar keek voelde ik verdriet omhoog komen. Het verdriet had te maken met dat ik haar ontkent en genegeerd heb al die tijd. Dat meisje wat zo verbonden is met haar intuïtie. Die weet, ziet, hoort en voelt. Ik kijk haar aan en stel haar de vraag: Zit je al lang daar?Ja antwoord ze terwijl ze erbij lacht. Ze liet zichzelf zien als een cartoon figuur ipv een mens wat het voor mij nog speelser en kleurrijker maakte. Terwijl ik huil ontstaat er tegelijkertijd een glimlach op mijn gezicht. Dankbaar dat ik dichterbij haar mag komen.

Mijn slaapkamer was vroeger een hele spannende plek. Ik voelde, hoorde en zag daar van alles. Het was vaak ook heel eng. De hele nacht rillen in bed van angst met zweet op mijn voorhoofd, doodsbang. Zoals velen van ons kregen we dan te horen van onze ouders, stel je niet aan, ga weer slapen of je zult het wel gedroomd hebben. Het was fijn om vannacht weer terug te mogen gaan naar deze plek. Om te doorvoelen en dit deel van mezelf te verwelkomen. Wetende dat ik niet gek ben, maar juist heel bijzonder ben.

SPREEK OVER JE SCHAAMTE

De laatste maanden beweeg ik me door allerlei lagen van schaamte heen. Schaamte om volledig mezelf te zijn. Maar dan ook volledig, in al mijn kwetsbaarheid. Ik heb prachtige mensen om me heen waarmee ik dit mag delen en helen. In het begin vond ik het doodeng om rauw en authentiek te te zijn. Bang om de ander te kwetsen, teveel te zijn of juist weer bang voor afwijzing. Nu geniet ik intens van deze échte verbinding met mezelf en de ander. Wetende dat het meisje er nog steeds is die het spannend vindt en dat zij er volledig mag zijn van mij.

Wat is gebeurt, dat is gebeurt. Ik kan er niets meer aan veranderen. Wie ik nu ben, ben ik ook, daarvoor heeft het geen zin me nog te schamen. Ik besef me dat ik niet zomaar op deze planeet ben en dat wanneer ik er niet zou zijn, de wereld niet compleet zou zijn. Ik heb dan ook genoeg reden om hier te zijn en er HELEMAAL te zijn. Alles van mij mag er helemaal zijn, inclusief de delen die ik in mezelf heb afgekeurd.

PAK DE AFWIJZING VOOR ANGST AAN

Er is een grote kans dat jij de schaamte gevoelens voor jezelf houdt en dat de reden hiervoor is dat jij bang bent afgekeurd te worden. Hierdoor houd je jezelf in een vicieuze cirkel en blijf je met de schaamte zitten. Leer er op te vertrouwen dat jij de mensen aantrekt die bij je passen. Wanneer jij open bent over de dingen waar jij je voor schaamt zullen mensen waarschijnlijk gaan reageren, negatief of positief, dat maakt niet uit. Leer er op te vertrouwen dat je daardoor weer nieuwe mensen aantrekt die passen bij de nieuwe ‘JIJ” die open en kwetsbaar durft te zijn.

Ik nodig je uit om eens te gaan werken met een affirmatie. Een affirmatie dat jij er helemaal mag zijn en herinner je jezelf er elke keer weer aan dat je er helemaal mag zijn. Bijvoorbeeld iedere ochtend en avond als je voor de spiegel staat. Een affirmatie is een bekrachtiging, een positief zinnetje, wat je regelmatig tegen jezelf kunt zeggen. Deze beïnvloedt en herprogrammeert jouw onderbewustzijn.

Durf weer kwetsbaar te zijn en vergeef jezelf
voor hetgeen waarover je je schaamt. 

By | 2020-05-17T16:11:13+00:00 februari 17th, 2018|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment