Wil je meer weten? Neem contact op via danizen.deroo@gmail.com
//Zacht Commitment

Zacht Commitment

Kunnen we onszelf toelaten om mee te bewegen met onze innerlijke stroming? Te zijn met wat zich aandient zonder woorden of gedachten en te zakken in het Niet Weten. Zelfs de intentie los te durven laten waarmee we vaak iets ondernemen. Het te laten ontstaan vanuit het binnenste van je Ziel. Een organische beweging, natuurlijk als vanzelf.

Velen spirituele stromingen of teachers zijn gericht op de gedachtekracht, werken met intenties. Jouw eigen wereld creëren, dingen manifesteren die er nog niet zijn. Dit voelt voor mij de laatste tijd anders. Er ontstaat hierbij steeds meer weerstand. Voor mij voelt het onnatuurlijk als ik continu bezig ben met iets creëeren vanuit mijn gedachten wat er nog niet is.


De laatste maanden ervaar ik meer en meer dat als ik berust in het niets meer hoeven van mezelf, dat alles zich dan als vanzelf aandient binnen mijn Zijnsveld. Zodra ik mijn intenties volledig loslaat keer ik terug naar het simpele bewustzijn van mijn stille Zelf. Dit is voor mij een waarachtig onthechtingsproces. Meditatie is een van de tools die mij hierbij ondersteund.


Het manifesteren vanuit een bepaalde methodische strategie voelt voor mij juist heel onnatuurlijk. Dit kan voor een ander misschien wel werken. Ik heb het gevoel dat ik een of ander trucje aan het doen ben wat iemand anders ooit ‘bedacht’ heeft. Het voelt weer als een MOETEN, juist iets waar ik al jaren van weg aan het bewegen ben. En toch komt het nog zoveel voor in veel Spirituele Stromingen. Er heerst nog zoveel strengheid. Ja commitment is belangrijk én het mag vanuit een zachte stroming ontstaan.


Alles wat ik momenteel voorbij zie komen op Social Media aan o.a. workshops, lezingen, documentaires & teachings is voor mij gewoonweg teveel aan informatie. Hierdoor beweeg ik juist weg van wat er Wezenlijk in mij mag ontstaan vanuit een organische stroming. Een organische stroming betekend voor mij dat het zich als vanzelf aandient, op het juiste moment, dat ik er klaar voor ben.


Zo stem ik me iedere ochtend af op mijn Body & Spirit. Open mezelf voor het groter geheel en ontvang informatie die voorbij gaat aan woorden. Dat wat binnenkomt aan informatie is hetgeen wat ik in dat moment nodig heb voor mijn persoonlijke pad. Dit kan iedere dag weer anders zijn. Het zijn de fluisteringen van mijn Ziel en Lichaam.


De natuurlijke flow van het leven volgen is voor mij van belang. Het leven zelf is continu in beweging en ze laat je duidelijk zien, voelen en ervaren waar jij naartoe beweegt. Als je jezelf maar continu openstelt door in het hier en nu aanwezig te zijn. Niet afgeleid te zijn door dingen in het verleden of je zorgen te maken over de toekomst. Belangrijk is dat je verbonden bent met je aardse lijf en je Wezenlijke deel, je Spirit. Afgestemd zijn is hierbij essentieel. Jezelf openen voor het grotere geheel. Je zult geleid worden. Het gaat over diep durven te vertrouwen in dat wat zich aandient kloppend is voor jouw pad hier op Aarde en dat het zich op het juiste moment zal aandienen.


Voor mij is mediteren afstemmen, alle verhalen loslaten, 100% in het NU aanwezig zijn. Ik stem af op mijn ware Essentie, omdat ik groter ben als enkel het deel van mij wat momenteel geïncarneerd is. Wij zijn multidimensionale wezens. Tijdens het mediteren kun je jouw hele ‘Zelf’ uitnodigen. Het deel wat WEET vanuit een innerlijk weten, je hogere Zelf. Dit deel zal je leiden. Durf te vertrouwen in het het groter geheel, jij bent het groter geheel. Laat jezelf dragen door dat wat niet zichtbaar is maar oooh zo voelbaar. Ben je eigen Leraar. Onderzoek jouw waarheid in jezelf en niet buiten jezelf. Alle antwoorden over jou vind je in jou.


Wees open en nieuwsgierig, zonder oordeel of verwachting. Alles in je leven is al aanwezig en je beschikt over alles wat je nodig hebt voor de volgende stap. Blijf trouw aan je eigen Flow en zie hoe het leven zich ontvouwt voor jou en weet dat het Universum je bijstaat bij iedere stap. En weet je het even niet meer, prima, dat is namelijk ook de bedoeling. Weet dat alles goed is in ieder moment. Er is geen goed of slecht.


“Knowing Yourself is the beginning of all Wisdom” ✨

2020-08-19T16:47:30+00:00

Leave A Comment